10 idei pentru a planifica o nuntă cu buget redus

Nunta este moment de mare bucurie pentru fiecare cuplu de tineri îndrăgostiți, dar necesită și o mare responsabilitate financiară care, de multe ori, poate să acapareze fericirea evenimentului. Pentru a evita grijile și stresul pe care aceasta le poate provoca pentru miri, am pregătit o listă cu 10 sfaturi care te vor ajuta să planifici o nuntă de excepție și să faci economii considerabile în același timp:

Importanța planificării unui buget de nuntă

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când îți dorești o nuntă perfectă, fără să fii nevoit să cheltuiești foarte mulți bani inutil, este să îți planifici bugetul în cel mai mic detaliu. Citeste detalii despre cum poti preveni problemele financiare in viata de cuplu. Apoi, stabilește încă de la început care este suma maximă pe care ești dispus să o aloci evenimentului și vezi care sunt detaliile principale de care vrei să ai parte la nunta ta. După ce ai pregătit o listă cu acestea poți începe să cauți cele mai accesibile alternative în așa fel încât să te bucuri de tot ce ți-ai dorit, fără să fie nevoie să faci compromisuri.

 

1. Alege Locația cu Grijă

Mare parte din bugetul unei nunți este direcționat către închirierea sălii de petrecere, cost care poate fi mai redus dacă aloci mai mult timp căutării unor variante mai puțin pretențioase, dar care se pliază în continuare pe nevoile și preferințele voastre.

 

Opțiuni accesibile de saloane

Goana după cel mai scump salon doar pentru că prietenii și apropiații l-au ales pentru evenimentele speciale din viața lor este o decizie irațională și deloc benefică pentru bugetul de nuntă. În loc să te plafonezi într-o alegere previzibilă, mai bine cauți opțiuni care să vă reprezinte mai mult și să vă ajute să faceți ca nunta să fie și mai specială. De exemplu, saloanele intime din afara orașului te vor surprinde prin frumusețea și calitatea serviciilor, la prețuri mult mai mici. 

 

Utilizarea spațiilor exterioare

O alternativă benefică pentru buget este organizarea nunții în aer liber. Gândește-te doar cât de magic ar fi dansul mirilor în mijlocul unei păduri sau pe o plajă pustie? La asta mai adaugi și faptul că economisești aproape toată suma pe care ai fi dat-o pentru a închiria un salon. E o variantă ce merită luată în considerare, nu-i așa?

 

2. Invitații DIY (Do It Yourself)

Invitațiile se clasează printre primele detalii pe care trebuie să le pui la punct în momentul în care începi pregătirile de nuntă. Ceea ce mulți uită este faptul că acestea conving adesea o persoană dacă îți onorează invitația la nuntă sau nu, iar decizia este luată de multe ori independent de cât de scump sau extravagant arată hârtia pe care i-o înmânezi. Invitația trebuie să vă reprezinte, să reflecte relația de cuplu și totodată atmosfera de la petrecere, iar asta se poate întâmpla doar dacă vă ocupați chiar vor de realizarea lor. 

 

Modele de invitații gratuite

Există online nenumărate modele de invitații de nuntă gratuite de la care să pornești și să adaugi ulterior elemente reprezentative, precum poze, texte cu însemnătate, un element care definește relația voastră. Acest lucru va scădea din costul de producție, dar le va crește valoarea sentimentală. 

 

Printarea invitaților acasă

După ce ai finalizat documentarea designului, te poți folosi de imprimanta proprie pentru a le printa și a pune la punct ultimele detalii, singurele costuri pe care va trebui să le acoperi fiind cele ale tușului și hârtiei. 

 

3. Masa de Nuntă Economică

Dacă vei întreba nuntașii care este principalul aspect pe care pun accent când participă la un astfel de eveniment, 8 din 10 îți vor răspunde că mâncarea. Mulți tineri vor dori meniuri sofisticate, a la carte, cu bunătăți internaționale, când, de fapt, mai simplu poate fi și mai bun. 

 

Meniu la buget redus

Un meniu cu buget redus este departe de a fi unul slab, ci din contra. Poți face deliciul invitaților cu preparate clasice, pregătite cu suflet, în locul unor alegeri fancy, executate poate mai mult mecanic decât uman. Înțelegi ideea? Poți alterna cu felurile de mâncare și zonele de inspirație, însă păstrează pretențiile la un nivel rentabil, mai ales dacă îți dorești să faci economii la bugetul general.

 

Colaborarea cu furnizori locali

Un alt artificiu care te va ajuta să scazi prețul meniului îl reprezintă locul de unde alegi să te aprovizionezi, producătorii locali fiind o alegere inspirată atât din considerente de buget, cât mai ales de gust. 

 

4. Decorațiuni Handmade

Decorul de nuntă are puterea să schimbe complet atmosfera, dar parcă nu este cea mai bună idee să investești sume considerabile ca nunta ta să arate la fel ca toate celelalte, nu-i așa? Cel mai bine alegi să le faci tu, ca să arate așa cum ți-ai dorit și să economisești bani pe care să îi redirecționezi către aspecte mai importante, cum ar fi muzica.

 

Utilizarea de materiale reciclabile

Dacă decizi să te ocupi și de decorații, trebuie să fii atent de unde achiziționezi materialele necesare, pentru că și acestea pot fi costisitoare. O variantă excelentă atât pentru bugetul tău, cât și pentru mediu, este să optezi pentru materiale reciclabile care se dovedesc a fi mult mai ieftine. 

 

Instrucțiuni pas cu pas pentru decorațiuni

Chiar dacă talentul la lucru manual este departe de a fi punctul tău forte, să realizezi o decorațiune cu instrucțiuni video în față se dovedește a fi mai ușor și mai distractiv decât te-ai fi așteptat. 

 

5. Angajarea unui Fotograf Amator

Și pentru că după ce seara trace, ceea ce rămâne cu adevărat sunt amintirile, trebuie să ai o echipă care să se ocupe să le imortalizeze în cel mai frumos mod. Dar cum faci asta cu bani puțini?

 

Selectarea unui fotograf începător

Pasionați de fotografie sunt mulți, poate chiar în grupul tău de prieteni, ceea ce înseamnă că nu va fi greu să găsești un fotograf începător pentru nunta ta. Cu un simplu search pe rețelele de socializare vei găsi nenumărate rezultate dintre care să alegi după calitatea fotografiilor, emoția transmisă, tehnică și alte detalii care fac diferența pentru tine. Alt avantaj de care te bucuri odată cu această alegere este faptul că un fotograf la început de drum va fi mult mai implicat și își va da interesul constant să facă o treabă excelentă, în comparație cu unul experimentat care a demonstrat deja tot ce avea de oferit. 

 

Fotografii cu telefonul mobil

Chiar și fără fotograf, șansele să rămâi fără poze la propria nuntă sunt aproape nule. Fără doar și poate fiecare invitat are telefon mobil cu cameră foto pe care îl vor folosi non stop pentru a surprinde cadrele importante de la nuntă și astfel vei avea aceeași amintire surprinsă în zeci de ipostaze. 

 

6. Rochia și Costumul la Prețuri Accesibile

Nuntă fără costumația adecvată pentru miri este mai greu de realizat, de aceea trebuie să treci rochia de mireasă și costumul de ginere pe lista de priorități. Deși prețurile la care acestea ajung în magazine ar putea să îți dea palpitații, există opțiuni variate prin care vă vei putea bucura de ținute atractive cu bani puțini.

 

Închirierea unui costum de mire

Există pe piață la ora actuală nenumărate opțiuni de închiriere a costumului de mire, ceea ce va scădea semnificativ costul final. Te folosești de acesta în ziua cea mare și apoi îl returnezi, fără nicio altă obligație.

 

Închirierea rochiei de mireasă

Și rochia de mireasă poate fi închiriată atât din ateliere, cât și din magazine de specialitate. Dacă visai dintotdeauna la un model fastuos, acum îl poți avea fără să fie nevoie să achiți sume considerabile. 

 

Cumpărarea din magazinele cu reduceri

Dacă și tu credeai că este imposibil să cumperi costum pentru mire sau rochie de mireasă la reducere, află că acest lucru se practică intens, mai ales în extrasezon. Fii cu ochii în patru pe magazinele care comercializează astfel de articole și, dacă le cumperi cu câteva luni înainte, poți salva chiar jumătate din preț. 

 

7. Muzica de Nuntă

Atmosfera la nuntă este dată în mare parte de muzica pe care o alegi și, chiar dacă o trupă sau un solist live pot transmite multă emoție și voie bună, alegerea unui repertoriu potrivit poate face diferența.

 

Playlist-uri predefinite

Modalitatea prin care te asiguri că muzica va fi în totalitate pe gustul tău este să optezi pentru un playlist pe care l-ai făcut singur, de la A la Z, cu melodiile tale preferate din diferite genuri. În acest mod te asiguri că te distrezi fără să trebuiască să plătești pentru asta. 

 

Angajarea unui DJ începător

La fel ca în cazul fotografului, dacă îți dorești o persoană care să mixeze și să își dea interesul pe tot parcursul petrecerii, în schimbul unei sume modice, un DJ începător este cea mai bună alegere. 

 

8. Planificarea transportului inteligent

După ce ai pus la punct toate detaliile petrecerii, mai rămâne doar să asiguri transportul invitaților care își doresc să renunțe la grija mașinii personale.

 

Transportul cu autobuzele locale

Colaborarea cu firmele locale de transport este o alternativă foarte ieftină, mai ales dacă există curse pe toate rutele de care ai nevoie pentru ca toată lumea să ajungă în același timp. 

 

Închirierea unui microbuz

O opțiune mai controlabilă și eficientă o reprezintă închirierea unui microbuz care să meargă în principalele localități pentru a prelua invitații și a-i aduce la locație. Costul pentru această opțiune este mult mai avantajos decât dacă ai închiria mașini pentru fiecare familie în parte. 

 

9. Crearea unui Site Web Gratuit pentru Nuntă

Profită din plin de avantajele pe care tehnologia ți le oferă și creează-ți un site de nuntă personalizat, complet gratuit, cu ajutorul platformelor pe care le vei găsi la doar o căutare online distanță. 

 

Platforme gratuite pentru crearea site-ului

Există o varietate de opțiuni dintre care să alegi pentru a-ți crea planul de nuntă, vizualurile, dar și panouri cu amintiri și idei reprezentative. planning.wedding.ro, VendiGo.ro, appypie.com sau svo.ro sunt primele rezultate care te pot ajuta să creezi site-ul nunții tale exact așa cum îți dorești. 

 

10. Alege o Lună de miere în Locații Accesibile

Luna de miere trebuie inclusă în bugetul de nuntă și alegerea locației este printre cele mai importante aspecte de care să ții cont. Alege destinații apropiate sau călătorește în extrasezon în locurile pe care ai vrea să le vizitezi pentru a te bucura de cele mai bune prețuri. Vezi aici mai multe detalii despre stabilirea unui buget de vacanta!

 

Cum găsești soluții financiare pentru nuntă?

Planificarea bugetului este cea mai importantă parte de care depinde materializarea dorinței tale de a organiza o nuntă cu bani puțini. De acum mai rămâne doar să găsești soluțiile financiare care să te ajute să pregătești suma de care ai nevoie pentru a pune toate ideile în practică. Există foarte multe componente care alcătuiesc bugetul de nuntă, de la economii personale, la ajutor din partea părinților și surse externe, cum ar fi creditele de nuntă, care, de cele mai multe ori, se dovedesc calea cea mai ușoară spre a face totul exact cum îți dorești.

 

Credit cu buletinul

Chiar dacă rezultatul obținut depășește puțin economiile pe care le-ai făcut pentru acest moment important din viața ta, există soluții avantajoase de care poți profita pentru a suplimenta bugetul fără compromisuri. Aplica la Smilecredit.ro pentru o linie de creditare rapida care să te ajute să acoperi toate cheltuielile de nuntă, fără griji și stres.

 

Concluzie

Nunta visurilor tale poate fi realizată chiar și cu bani puțini atunci când te bucuri de o planificare bună la punct, dar și de o mână de ajutor din exterior. Smile Credit este alături de tine chiar și în cele mai importante momente din viața ta și te ajută să suplimentezi bugetele de care ai nevoie pentru a realiza totul așa cum îți dorești.

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.