Cum prevenim problemele financiare in viata de cuplu?

Dincolo de faptul ca pandemia ne-a tinut mai aproape de partenerul de viata mai mult ca oricand, iar multe cupluri si-au dat seama cu stupoare ca nu sunt compatibile, o alta problema care a batut la usile romanilor in perioada starii de urgenta a fost cea a banilor.

 Astfel, subiectul pe care intentionam sa il atingem astazi este cel legat de problemele cu care se confrunta cuplurile care au probleme financiare. Nu putine sunt situatiile in care unele persoane chiar au ajuns sa se desparta din aceasta cauza, mai exact cea a banilor. Cheltuielile prea mari, lipsa banilor si neconcordanta dintre cupluri cauzeaza frecvente despartiri. Prin urmare, astazi ne propunem sa vorbim despre cum anume putem preveni problemele de ordin financiar in viata de cuplu, tinand cont de faptul ca banii tind sa fie o mare dilema in armonia de cuplu in prezent.

 Asadar, plecand de la aceste considerente, Smile Credit va propune cateva remedii prin care puteti sa va salvati relatia de cuplu si sa aveti grija de aspectul financiar, astfel incat acesta sa nu fie o chestiune care sa dauneze vietii impreuna cu partenerul, ci o modalitate de a ramane aproape unul de celalalt, atat in momentele in care situatia financiara este una infloritoare, cat si in cele mai dificile.

  1. Vorbiti direct si deschis cu partenerul despre aceasta problema

 Una din cele mai eficiente variante prin care puteti sa diminuati riscurile de neintelegere in cuplu cu privire la problemele financiare este sa discutati cu partenerul despre aceste lucruri, astfel incat sa va puteti expune punctul de vedere cat mai deschis si transparent, dar si pentru a clarifica anumite chestiuni ce necesita lamuriri. Stim deja ca, de regula, comunicarea este cheia in orice situatie putin mai tensionata, motiv pentru care, este necesar a se discuta cat mai direct cu partenerul de viata cu privire la ceea ce va deranjeaza atunci cand vine vorba despre problemele cu banii.

  1. Realizati un buget si un cont comun de cheltuieli si economii

 De asemenea, o alta alternativa de a pastra armonia in cuplu este aceea de a realiza un cont de cheltuieli si economii la care sa poata avea acces si partenerul de viata. Practic, monitorizarea acestuia de catre ambele parti ar putea duce la o intelegere mai buna intre parteneri, iar asta datorita faptului ca tot ce tine de partea financiara se va desfasura intr-o modalitate cat mai transparenta. Concret, gestionarea cheltuielilor financiare se va face mult mai facil, intrucat ambii parteneri vor sti cu exactitate cat si pentru ce anume a cheltuit celalalt.

  1. Cunoasteti micile neplaceri ale partenerului

 Cunoscandu-ne unii pe altii reusim sa rezolvam multe situatii incerte din vietile noastre, iar aceasta tactica se aplica si in cazul cuplurilor. Daca stiti ca partenerul de viata are anumite pretentii sau reguli la care tine foarte mult din punct de vedere financiar, este indicat sa discutati cu el deschis despre toate aceste lucruri.

  1. Limitati cheltuielile atunci cand puteti

 Daca se impune ca intr-o anumita perioada a vietii voastre de cuplu sa fie nevoie sa economisiti bani pentru a realiza altceva, mai prioritar, limitati-va din punct de vedere financiar cat puteti, astfel incat sa va puteti permite lucruri impreuna, nu separat. Daca sunteti nevoit sa faceti economii pentru a va putea schimba masina cu una mai noua, atat el, cat si ea trebuie sa faca economii in acest sens.

  1. Apelati la un credit de nevoi personale

 In situatia in care simtiti ca lucrurile se complica si devin destul de dificile din punct de vedere financiar, cel mai bine este sa apelati la un credit de nevoi personale, tocmai pentru a iesi dintr-o situatie ce va creeaza probleme la un moment dat. La Smile Credit puteti accesa in orice moment un credit de nevoi personale pentru a va putea diversele chestiuni ce tin de problemele cu banii, fie ca este vorba de plata unor facturi, fie de un plus de bani pentru achizitionarea unui lucru de valoare.

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.