Cat te costa sa umpli camara pentru toamna si iarna?

Cu o camara bine organizata si minutios pregatita, evitati sa iesiti prea des la magazin pe timp de iarna, reducand costuri si economisind bani. Nu este atat de greu sa-ti dai seama ce cu vrei sa-ti umpli rafturile din camara - alege in functie de gustul tau personal si de restrictiile alimentare pe care trebuie sa le respecti.

Cand vine vorba de cantitati, luati in considerare nevoile pe care le aveti. Daca sunteti singur, nu este nevoie sa cumparati kilograme intregi de fructe, legume. Pe de alta parte, daca sunteti o familie mai numeroasa, indicat este sa va cumparati suficient incat sa ajunga pentru toata lumea. Avand o camara poti sa iti depozitezi tot felul de bunatati de care sa te bucuri pe parcursul iernii.

Practic, aceasta poate sa pastreze anumite produse cat mai mult timp posibil, tinandu-le departe de lumina, caldura si umiditate, acesti trei factori perturbatori pentru alimente. Atunci cand sezonul rece se apropie, este indicat sa mergeti intai de toate la piata, in supermakerturi si magazine pentru a consulta preturile pe care le au fructele, legumele si toate cele necesare pentru zacusca si muraturi.

Odata cu sosirea toamnei, se modifica si continutul camarelor romanilor. In primul rand, pentru ca Mama-Natura ofera arome si culori inedite fructelor si legumelor pe care le culegem sau le cumparam. Si in al doilea rand, deoarece fructele si legumele de sezon sunt mai ieftine si mai usor disponibile pe piata. Mere, pere, prune, ciuperci, cartofi, varza, ardei, rosii, muraturi, fasole, vinete, dovlecei, ceapa, usturoi etc. sunt ingredientele de baza folosite in bucatariile romanesti pe timp de iarna.

Romanii pastreaza aceste fructe si legume pentru a se pregati pentru urmatoarea iarna, le mananca proaspat si cat se poate de variate in timpul iernii, pentru ca acestea cresc sistemul imunitar intr-un mod natural. Rosiile, ardeii, vinetele, fasolea, ciupercile, ceapa, sunt folosite pentru a face zacusca. Legumele se taie in bucati foarte mici, se fierb cu ierburi fine si condimente pana se transforma intr-o pasta foarte omogena care apoi se toarna in borcane.

Pe de alta parte, pentru realizarea muraturilor, avem nevoie de legume si verdeturi, precum castraveti, varza, penene rosu, rosii, la care se adauga marar, patrunjel, ceapa, sare, apa etc. Desigur, toate aceste retete pot fi adaptate in functie de nevoi si de gusturile preferate. Cat despre costurile principale pe care le au toate aceste ingrediente, trebuie sa avem in vedere faptul ca pretul lor variaza foarte mult. In primul rand, preturile din supermarketuri nu sunt aceleasi cu preturile din piete.

Astfel, daca la supermarket vom plati 5 lei pentru un kilogram de ardei kapia, de la piata putem cumpara aceeasi cantitate de ardei cu 4 lei sau chiar 3.5 lei. Pe de alta parte, pentru un kilogram de ceapa, romanii vor plati in jur de 2-3 lei per kilogram, insa preturile pot diferi intre market si piete.

Pe de alta parte, daca situatia pandemica de anul precedent v-a afectat si nu dispuneti de suficienti bani pentru a va cumpara cele necesare pentru a va face zacusca si muraturi, trebuie sa stiti ca la Smile Credit puteti contracta un credit de nevoi personale prin intermediul caruia sa va puteti achizitiona fructe si legume necesare pentru iarna. Pregatirea muraturilor si a zacustei pentru iarna implica timp, dar mai ales cateva resurse financiare de baza. Nu amana pentru mai tarziu si nici nu iti fac griji ca se vor scumpi alimentele, ia un credit pentru nevoi personale de la Smile Credit si rezolva simplu si rapid aceasta grija.

 

Toate gospodinele sunt interesate si preocupate sa aiba camara plina in timpul sezonului de iarna, iar acum acest lucru este posibil, chiar daca nu dispui de prea multi bani.

 Smile Credit te sustine financiar si te ajuta sa te poti pregati asa cum se cuvine de iarna! Da-ne de veste cand ai nevoie de noi si te ajutam sa intampini iarna gata pregatit!

 

 

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.