Ce faci cand ai de platit o datorie importanta?

Cu totii ne-am aflat cel putin o data in situatia in care am fost nevoiti sa platim o datorie si nu aveam banii necesari pentru a face acest lucru. Fie pentru ca nu stim cum sa ne gestionam cheltuielile, fie pentru ca nu avem o disciplina in ceea ce priveste economisirea, ajungem in punctul in care trebuie sa dam banii, insa nu-i avem. Astfel, din lipsa unei educatii financiare potrivite, ne vedem in fata faptului implinit si nu mai stim de unde sa facem rost de bani si cum ar trebuie sa procedam in acest sens.

Ei bine, exista cativa pasi de urmat atunci cand ai de platit o datorie importanta, pe care daca ii urmezi consecvent, te vor ajuta sa aduni suma de bani de care ai nevoie intr-un timp mult mai scurt decat te-ai astepta. Astfel, este important sa intelegi de la bun inceput ca totul tine de disciplina, deoarece aceasta este singura care te va ajuta sa nu mai arunci banii in stanga si in dreapta atunci cand nu este neaparat necesar.

Realizarea unui plan pe termen mediu si lung

Primul pas in momentul in care ai de platit o datorie substantiala este sa iti faci un plan bine stabilit in ceea ce priveste cheltuielile viitoare, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt. De ce? Raspunsul este unul foarte simplu: odata ce vei avea un plan de cheltuieli si vei sti cu exactitate care sunt lucrurile de care ai neaparata nevoie in perioada urmatoare nu vei mai fi la fel de tentat sa achizitionezi elemente nenecesare. Totodata, un plan poate sa te ajute sa te organizezi suficient cat sa nu fie nevoie sa renunti in totalitate la unele aspecte precum iesirile in oras. Acestea te vor ajuta sa fii mai eficient si sa stii cu exactitate unde trebuie sa mearga banii tai si pentru ce anume.

Economii

A economisi este un verb pe care il auzim inca de cand suntem foarte mici, dar de multe ori, nu este cultiva suficient. Astfel, ajungem sa nu mai avem capacitatea de economisi bani pentru ca avem tendinta sa ii cheltuim constant. Cu toate ca poate parea destul de greu sa economisesti bani, de-a lungul timpului au aparut diverse metode prin care poti sa faci acest lucru mult mai facil. Poti incepe prin a-ti deschide un cont de economii in care sa depozitezi lunar aceeasi suma de bani. Astfel, vei avea mereu o varianta de back-up, in cazul in care ajungi in punctul in care situatia ta financiara nu este cea mai buna.

Gestionarea cheltuielilor

„Am nevoie de o rochie noua”, „A aparut ultimul model de smartphone. Trebuie sa il am”. De foarte multe ori, ne lasam tentati de factori externi si ajungem sa achizitionam lucruri de care nu avem cu adevarat nevoie. Este important sa intelegem ca trebuie sa ne gestionam cheltuielile, in asa fel incat sa ne satisfacem toate nevoile, dar, in acelasi timp, sa reusim sa punem deoparte o suma de bani.

Apelezi la un credit

In cazul in care discutam despre o datorie mai substantial si despre o suma de bani care ar putea fi stransa mai greu doar prin economisirea banilor, este bine sa stii ca poti apela si la un credit rapid. In ziua de astazi, acestea au devenit foarte accesibile pentru oricine, iar bancile au inceput sa introduca si posibilitatea de a lua un credit instant, fara sa fie nevoie de prezenta ta fizica in locatie. Mai mult, plata se poate face in rate, astfel incat, dupa ce scapi de datorie si de stresul provocat de aceasta, vei putea sa platesti creditul in decursul a mai multor luni.

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.