Credit IFN vs Credit Bancar – Avantaje si Dezavantaje

Nu o sa stii niciodata cand ai nevoie de bani, insa ar fi bine de stiut daca ai pe cine sa te bazezi. Nu trebuie sa iti strici relatiile cu cei din jur si sa imprumuti bani de la prieteni cand totul este mult mai simplu la Smile Credit. Aici vei gasi partenerul perfect care este pregatit sa te sprijine in toate contextele.

Avantaje IFN

Ai nenumarate motive pentru care sa alegi un IFN pentru a imprumuta bani, incepand de la faptul ca intregul proces este unul cat se poate de rapid. Cu alte cuvinte, intreaga procedura se deruleaza exclusiv online si te pot folosi in doar cateva ore de suma de bani de care ai nevoie. Eviti bataile de cap si procesele greoaie atunci cand alegi sa imprumuti de la IFN.

Un alt avantaj important este reprezentat de faptul ca orice imprumut se face cu un minim de documente. Astfel, nu este nevoie de dosare stufoase, ci doar de un act de identitate. Pe aceasta cale scapi de griji si obtii rapid sprijinul financiar de care ai nevoie. Si flexibilitatea este un mare plus, pentru oricand intervine o problema vei putea remedia imediat. Imprumutul de la IFN este solutia optima pentru cei care au nevoie rapida de bani pentru diferite situatii, de la plata ratelor, a facturilor, abonamentelor, pentru achizitionarea de bunuri, urmarea tratamentelor medicale, etc.

Dezavantaje IFN

In schimb, la un IFN nu poti obtine o suma mare de bani in cazul in care ai nevoie de una, ci de regula, de o suma care ajunge pana la circa 2.000 de lei. Totusi, acest minus poate fi neinsemnat pentru cele mai multe persoane care, de regula, cauta un ajutor mic si rapid iar IFN-urile se dovedesc a fi cea mai buna solutie in acest sens.

Avantaje Credit Bancar

Totusi, cu sprijinul financiar oferit de un IFN nu se pot face achizitii importante, iar in asemenea situatii este ideal creditul bancar. Poate ai nevoie de renovarea unei locuinte sau poate chiar de achizitionarea uneia, de cumpararea unei masini si nu numai, institutiile financiare traditionale reprezinta sursa potrivita pentru toti cei care au nevoie de sume mai mari de bani. Uneori la institutiile financiare traditionale dobanzile pot fi ceva mai mici, insa totul depinde de fiecare situatie in parte.

Dezavantaje Credit Bancar

Si creditul bancar vine cu dezavantaje, incepand de la faptul ca implica birocratie. Astfel, e nevoie de proceduri complexe care necesita mult timp pentru a fi puse in practica si pot aparea nenumarate piedici pentru aplicanti. Sunt o multime de proceduri care pot fi complicate si care in cazul unui IFN nu exista si, in plus, sunt impuse cerinte stricte pentru doritori. Cu alte cuvinte, nu oricine poate obtine un imprumut bancar in deoarece poate fi dificila respectarea tuturor conditiilor impuse. Asadar, nu este de mirare de ce sunt multi cei care prefera IFN-urile si conditiile flexibile impuse de acestea. Totodata, procedurile se deruleaza pe o perioada mai indelungata, astfel ca nu vorbim de un proces de pe o zi pe alta. Se poate dovedi a fi destul de complicat sa obtii sprijin financiar de la o institutie bancara traditionala, multe persoane alegand sa renunte atunci cand stiu cati pasi au de efectuat si de respectat.

Balanta tinde sa incline in favoarea IFN-urilor, insa totul tine de preferintele si de nevoile fiecaruia. Important este ca orice persoana are acces la alternative viabile si se poate bucura de independenta financiara, fara a avea grija zilei de maine.

 

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.