Cum să îți îmbunătățești șansele de aprobare a unui împrumut

Atunci când ai nevoie de o sursă suplimentară de bani, împrumuturile sunt soluția cea mai sigură și la îndemână. Poți obține sume generoase, într-o perioadă relativ scurtă de timp, pe care să le rambursezi eșalonat pe parcursul a câțiva ani. Cu toate acestea, există un set de reguli și condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru ca cererea să îți fie aprobată și să te bucuri de o înțelegere cât se poate de avantajoasă pentru tine.

Statistici privind rata de aprobare a împrumuturilor

 

Unlock Market Research declară, în urma unui studiu, faptul că doar un sfert dintre români sunt mulțumiți de situația lor financiară actuală. Asta înseamnă că celelalte trei sferturi se confruntă cu dificultăți periodice sau constante în a-și gestiona eficient finanțele. De aici derivă nevoia majoră a românilor de a căuta ajutor financiar din partea instituțiilor bancare. Din păcate însă, mai puțin de jumătate dintre cei care aplică pentru un împrumut primesc aprobare, iar acest lucru este cauzat de condițiile de acordare a creditelor personale tot mai stricte pe care instituțiile tradiționale le impun ca măsură de protecție împotriva incapacității de plată.  

Factorii care afectează eligibilitatea pentru împrumut în România

Criteriile de eligibilitate pentru un împrumut bancar diferă de la o instituție la alta, motiv pentru care dacă ești în căutarea unei soluții financiare potrivite pentru tine, trebuie te asiguri că îndeplinești toți factorii care ar putea influența decizia de creditare.

Scorul FICO

Unul dintre cei mai importanți indici după care instituțiile se dictează în trierea solicitărilor este scorul FICO. Acesta este o reprezentare statistică a comportamentului de plată al clienților băncilor. Biroul de Credite alocă pentru fiecare beneficiar un scor cuprins între 300 și 850 ce indică care sunt șansele ca acesta să își plătească la timp ratele. Cu alte cuvinte, scorul poate face diferența dintre un bun și un rău platnic, în așa fel încât instituțiile financiare să se poată feri de cei din urmă.

Cum să verifici scorul de credit?

Înainte să începi demersurile de aplicare, este important să efectuezi o verificare a acestui scor pentru că o valoare prea mică ar putea să scadă drastic șansele de a obține aprobare. În calcularea acestui indice se iau în considerare numeroși factori precum istoricul de plată (35%), creditele în derulare (30%), durata istoricului (15%), creditele noi (10%) și tipurile de împrumuturi (10%). La fel de important este și numărul de interogări pe care un client l-a făcut la Biroul de Credit. Totodată, absența unui istoric de creditare poate conduce la diminuarea scorului. Poți depune o cerere de verificare la biroul de credit pentru a intra în posesia scorului actual înregistrat.

Acțiuni care pot afecta scorul FICO

Valoarea scorului tău se resetează o dată la patru ani, ceea ce îți permite să îl îmbunătățești dacă acționezi în mod corespunzător. Pentru a putea atinge un număr cât mai mare este important să te asiguri că nu ai restanțe neachitate, că nu înregistrezi întârzieri la plata ratelor și că nu accesezi serviciile de refinanțare în repetate rânduri. Poti citi mai multe detalii despre scorul FICO aici!

Demonstrarea unui venit stabil

O altă condiție pe care trebuie să o îndeplinești atunci când vrei să obții un împrumut este deținerea unui venit stabil pe care să îl poți demonstra. Valoarea acestuia trebuie să poată să acopere ratele lunare astfel încât plata să nu devină o problemă.

Istoricul datoriilor

Băncile se ghidează în mare măsură și după situația datoriilor pe care le-ai înregistrat în ultima perioadă. Un istoric negativ la Biroul de credit scade șansele de acordare și de aceea este important să te asiguri că ești la zi cu achitarea acestora în momentul în care depui cererea de creditare.

Pregătirea cererii de împrumut

După ce te-ai asigurat că îndeplinești toate criteriile de acordare a unui credit bancar te poți concentra pe conturarea dosarului pe care îl vei depune la bancă spre analiză.

Documente necesare

În funcție de creditorul pentru care optezi și tipul de credit solicitat, formula pentru dosarul de aplicare poate suporta mici modificări. Cu toate acestea, actul de identitate, adeverința de venit sau declarația fiscală și extrasul de cont bancar sunt principalele acte de credit pe care trebuie să le ai neapărat la tine. Există împrumuturi pe care le poți accesa doar cu buletinul, în timp ce, în anumite cazuri, îți vor fi solicitate acte specifice unui credit de nevoi personale care să justifice motivul pentru care ai solicitat ajutor.

Alegerea creditorului potrivit

Întreaga experiență va fi influențată de instituția la care alegi să faci împrumutul, iar de exemplu cele bancare sunt ideale în cazul în care ai nevoie de sume mari pentru a-ți achiziționa o locuință sau o mașină. În schimb, dacă ai nevoie de sume mai mici pentru cheltuieli urgente, creditele IFN sunt o soluție foarte avantajoasă.

Care sunt condițiile pentru un împrumut?

Smile Credit este o instituție financiară nebancară care și-a dezvoltat serviciile ca o alternativă la împrumuturile clasice. Cerințele pentru un credit de nevoi personale sunt mult mai ușor de îndeplinit, fiind vorba doar de necesitatea de a avea peste 18 ani și a deține o sursă stabilă de venit prin care să poți asigura plata ratelor. În plus, aceste servicii au caracter urgent, putând fi accesate în doar 24 de ore de la aplicare.

Ce se întâmplă dacă am un scor scăzut?

Smile Credit oferă soluții avantajoase pentru toate categoriile de clienți, ceea ce înseamnă că poți accesa un împrumut chiar dacă ai un istoric de plată negativ. Fără explicații sau justificări, poți aplica pentru un credit pentru restanțieri care îți oferă sume cuprinse între 200 și 3.000 de lei. Procesul de aplicare este similar tuturor celorlalte credite dezvoltate de Smile Credit, fiind necesar doar să îți creezi un cont de utilizator în platformă, să alegi suma dorită, să completezi formularul disponibil în pagina de produs și să încarci documentele necesare conform prevederilor Normei de Creditare pentru persoane fizice. Banii vor fi virați în contul tău în doar câteva ore și vor fi gata de utilizare. Afla aici despre oferta noastra pentru restantieri!

Te poți baza pe Smile Credit ori de câte ori ai nevoie de bani, chiar dacă nu îndeplinești toate cerințele solicitate de către instituțiile financiare bancare!

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.