Cum gestionam bugetul pentru cheltuielile de Craciun si Revelion?

Hotaraste care sunt cele mai importante produse

Pe masura ce se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna, majoritatea dintre noi avem tendinta de a adauga din impuls pe lista de cumparaturi dedicata acestei perioade tot mai mult lucruri, de care poate nici macar nu avem nevoie cu adevarat sau de care ne putem lipsi cu siguranta. In acest sens, este indicat sa incercam sa prioritizam pe cat este posibil produsele pe care trebuie sa le cumparam in mod absolut necesar si sa nu ne abatem de la acestea, astfel incat sa reusim sa fim cat mai organizati, dar sa si ramanem cu bani in buzunar la final, cand tragem linie la buget. Nu uita ca ai foarte multe de castigat daca te vei limita doar la cele mai importante produse de care chiar ai nevoie.

 

Cat ne pot costa bradul de Craciun si decoratiunile?

Bineinteles, bradul de Craciun nu trebuie sa lipseasa din nicio casa, fiind unul dintre cele mai importante simboluri prin care se remarca sarbatorile de iarna. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de achizitia acestuia si a decoratiunile aferente, nu trebuie sa ne pripim, ci trebuie sa cercetam foarte bine piata si sa incercam sa vanam ofertele de pret ale marilor magazine, care sunt de cele mai multe ori destul de generoase in aceasta perioada si pun la dispozitie brad si ornamente accesibile pentru toate buzunarele. De asemenea, pentru a evita cheltuielile inutile, mai ales atunci cand vine vorba despre globurile si instalatiile pentru brad, putem alege sa folosim decoratiunile pe care le avem deja stranse in casa, din anii trecuti, acolo unde este cazul bineinteles.

O parte din buget trebuie sa fie alocat mancarii

Ca in fiecare an, sarbatorile de Craciun si seara de Revelion inseamna timp petrecut cu musafirii la masa, alaturi de preparate culinare diverse, care sa rasfete papilele gustative ale tuturor gurmanzilor. In acest sens, este recomandat ca atunci cand planificam bugetul pentru aceasta perioada din an, sa alocam o parte din acesta si mancarii, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa nimanui. Cu toate acestea, un aspect la fel de important este sa incercam sa nu exageram cu cantitatile de mancare pe care le achizitionam, pentru a nu ajunge in cele din urma sa facem doar risipa.

Stabileste un buget clar pentru cadouri

Perioada sarbatorilor reprezinta momentul propice pentru a-i surprinde pe cei dragi noua cu cele mai frumoase si mai inspirate cadouri. Cu toate acestea, trebuie sa fim cat mai cumpatati, si sa nu cheltuim mai mult decat ne putem permite doar din dorinta de a oferi daruri care mai de care mai scumpe si mai extravagante. Sa nu uitam ca exista numeroase cadouri simbolice, de impact, accesibile ca pret in acelasi timp, care impachetate cat mai frumos, pot fi asezate cu usurinta sub brad, alaturi de celelalte daruri pana in seara de Ajun.

Vaneaza reducerile

Pe masura ce se apropie sarbatorile de iarna, magazinele devin din ce in ce mai generoase si isi rasfata clientii cu reduceri cat mai atractive, pentru a le oferi acestora sansa de a se putea bucura de sesiuni de shopping cat mai placute si mai ofertante, prin care sa poata cumpara orice produs isi doresc. Astfel, nu te pripi in fata primului pret pe care il vezi afisat la un produs care te intereseaza, ci incearca sa compari ofertele din mai multe locuri, in asa fel incat sa cheltui cat mai inteligent si eficient, pentru a putea economisi bani in acelasi timp.

Daca ai buget mai mult decat iti permiti poti apela la Smile Credit

In cazul in care te afli in situatia in care ai ramas fara bani si inca nu ai bifat toate produsele de pe lista ta de cumparaturi, nu iti face griji. Smile Credit va fi Mos Craciun anul acesta pentru tine, punandu-ti la dispozitie un credit de nevoi personale, pe care il poti solicita online, simplu si rapid, oricand ai nevoie. Astfel, cu doar cateva click-uri poti solicita prin intermediul unui formular online suma de care ai nevoie intre 200 si 2000 de lei, dupa care primesti banii direct pe cardul tau personal. Totul pentru a putea duce la bun sfarsit cumparaturile pentru sarbatorile de iarna fara nicio alta grija sau presiune de ordin financiar. Mai mult, alaturi de Smile Credit scapi si de comisioane, pentru un imprumut care iti va readuce zambetul pe buze cu adevarat!

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.