Cum să te pregătești de Black Friday 2022 în contextul inflației

Puțini sunt cei care nu știu ce este Black Friday. Perioada preferată din an pentru toți iubitorii de cumpărături, Black Friday 2022, vine cu o multitudine de surprize. Însă, pentru a te putea bucura de ele, trebuie să te pregătești din timp, astfel încât situația financiară să nu reprezinte un impediment în calea achizițiilor pe care dorești să le faci. Pentru a nu fi luat prin surprindere, este important să fii la curent cu situația economică actuală și măsura în care aceasta ar putea afecta reducerile și, totodată, să îți pregătești suficiente lichidități pentru a acoperi valoarea finală a coșului tău cu reduceri de Black Friday. Pentru ambele aspecte SmileCredit vine cu soluții și sfaturi pe care, dacă le pui în aplicare, te vei bucura din plin și în acest an de ofertele masive.

 

Când e Black Friday 2022?

Vinerea neagră, mult așteptatul moment pentru cumpărături, este o zi cu mare tradiție în spate, care demonstrează de fiecare dată cât de mare este puterea reducerilor. Discount-uri de până la 80% se pot înregistra în aceste ore, motiv pentru care este ușor de înțeles dorința acerbă a tuturor de a profita în plin de ele. Însă, pentru a putea fi pregătit, este important să știi când este Black Friday cu exactitate. Și, înainte să afli, venim cu o veste bună și îți spunem că anul acesta este foarte posibil să te poți bucura de două perioade de promoții masive.

 Când începe Black Friday?

În România s-a stabilit faptul că Black Friday va avea loc pe 11 noiembrie, chiar dacă la nivel internațional aceasta este mult mai târziu, în ziua de 25 noiembrie. Dată fiind această discrepanță, este foarte posibil, dacă este să luăm în considerare tendința precedentă, ca mare parte din retaileri să se conformeze ambelor zile cu propuneri la fel de avantajoase. Întrebarea referitoare la ora la care va începe  Black Friday nu are încă un răspuns sigur, însă din experiența anilor trecuți, ora 03:00 reprezintă startul reducerilor.

  Ce este Black Weekend?

Chiar dacă la început această perioadă se limita la 24 de ore, din cauza cererii foarte mari și a imposibilității serverelor de a susține o activitate atât de intensă fără erori, s-a decis prelungirea treptată. Astfel, acum de bucurăm de un întreg weekend de oferte Black Friday, care în acest an se desfășoară între 11 și 13 noiembrie.

 Cum afectează inflația reducerile de Black Friday din acest an?

  

Definită în termeni vagi ca fiind scăderea puterii de cumpărare din cauza majorării rapide a prețurilor, inflația își va pune amprenta și asupra fenomenului internațional Black Friday. Acest lucru ar putea avea mai multe valențe. Una dintre ele ar putea fi reprezentată de prețuri inițiale foarte mari, ceea ce generează valori ridicate și poate inaccesibile ale unor produse, chiar și după aplicarea reducerilor. Un alt efect ar putea fi faptul că, din cauza creșterii generale a nivelului de trai, oamenii nu își mai permit investiții majore în propriile plăceri, cum ar fi făcut-o în alți ani. Asta ar putea conduce la diminuarea semnificativă a numărului persoanelor care vor profita de toate aceste reduceri. În consecință, fără economii consistente și un plan de acțiune bine pus la punct, pentru foarte mulți dintre noi Black Friday și Black Weekend 2022 ar putea trece ca niște zile obișnuite. Însă în cazul în care ai pregătită o listă pe care vrei neapărat să o bifezi, SmileCredit te ajută să faci față cu brio inflației. Află mai multe de aici despre cum o poți combate:

 Cum te pregătești de Black Friday 2022

 

Pentru a nu te regăsi în categoria celor care nu reușesc să se bucure de aceste zile la adevărata lor valoare, îți propunem câteva sfaturi de care să ții cont pentru a fi pregătit din punct de vedere financiar pentru reduceri.

 Pregătește-te să economisești pentru luna viitoare

Totul depinde de modul în care îți gestionezi bugetul în mod general. Dacă știi că vrei să faci o investiție însemnată, salvează în contul de economii, în fiecare lună, o sumă modică din venit. Nici cu o lună înainte de eveniment nu este târziu să pui bani deoparte. Important este să nu te bazezi doar pe salariul curent, pentru a nu fi lua pe nepregătite.

 Fă-ti un credit rapid la SmileCredit!

Totuși, dacă economiile nu sunt posibile din varii motive, încă ai o soluție viabilă, sub forma unui credit rapid oferit de SmileCredit. Poți obține sume cuprinse între 200 și 3.000 de lei în doar câteva ore, pe care să îi poți folosi oricum îți dorești. Nu trebuie decât să deții o sursă stabilă de venit, urmând ca rambursarea banilor împrumutați să fie făcută într-o perioadă de până la 12 luni; ceea ce înseamnă rate foarte mici.

Concluzie  

Deși contextul economic nu este tocmai unul favorabil, asta nu trebuie să ne răpească micile plăceri ale vieții. Black Friday este un moment de reală bucurie de care trebuie să profiți din plin. Chiar dacă inflația există și este într-o continuă creștere, cu puțină disciplină financiară și ajutor susținut din parte SmileCredit, vei putea face achizițiile mult dorite, fără ca acest lucru să aibă un impact negativ asupra bugetului tău în viitor.

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.