Cum ne gestionam eficient bugetul pentru Black Friday

Asa cum s-a demonstrat ani la rand, Black Friday este fara nicio indoiala cea mai mare zi de cumparaturi din an, si asta datorita numeroaselor reduceri spectaculoase disponibile tuturor. Odata cu toate aceste reduceri masive la o gama diversificata de produse si servicii oferite de catre marii retaileri offline si online este foarte important ca noi, consumatorii, sa incercam sa ne gestionam cat mai eficient bugetul dedicat acestui eveniment popular in intreaga lume.

In acest sens, merita sa avem in vedere cateva sfaturi utile care ne vor ajuta sa evitam situatia de a cheltui mult mai mult decat ne putem permite din punct de vedere financiar odata cu Black Friday.

Istoria Black Friday-ului

Acest spectacol al reducerilor este foarte cunoscut si la fel de asteptat an de an de catre toata omenirea, insa putini sunt cei care cunosc istoria acestui concept. Sintagma Black Friday (Vinerea Neagra) a fost pentru prima data folosita la data de 24 septembrie 1869 pentru a descrie criza financiara din SUA generata de prabusirea pietei aurului. De asemenea, o alta ipoteza referitoare la originea denumirii Black Friday face trimitere la politia din orasul Philadelphia, care a utilizat acest termen pentru a desemna haosul care a avut loc in vinerea de dupa Ziua Recunostintei, atunci cand o mare de oameni a luat cu asalt magazinele, dand startul sezonului cumparaturilor de Craciun.

In prezent, sintagma Black Friday a capatat conotatii pozitive, fiind folosita pentru a face referire la numeroasele promotii ale marilor retaileri din intreaga lume.

Urmareste din timp produsele pentru a monitoriza reducerile

Inainte de a se da startul Black Friday, este bine sa urmarim din timp produsele care ne intereseaza si care se afla pe lista noastra de cumparaturi, pentru a putea monitoriza reducerile la acestea si pentru a vedea cat de mult fluctueaza ofertele de pret. In cazul in care ne dorim sa comandam online, este indicat sa adaugam in cosul nostru de cumparaturi produsele de care avem nevoie si sa verificam in mod constant reducerile disponibile pentru acestea pe masura ce se apropie Black Friday.

Este recomandat de asemenea sa nu ne pripim in fata primei reduceri care ne apare in cale, ci sa incercam pe cat posibil sa analizam cat de relevanta si de obiectiva este acea oferta de pret: Este ea cu adevarat mai avantajoasa? Pot gasi acelasi produs si la alti competitori la un pret mai accesibil? Toate aceste intrebari sunt necesare pentru a ne asigura ca avem parte de reduceri pe bune si ca nu actionam doar din impulsul pe moment.

Stabileste un buget clar de la care sa nu te abati

Inainte de a fi absorbit de entuziasmul celei mai mari zile de reduceri din an, este important sa stabilesti un buget clar si specific pe care sa il aloci acestui eveniment de cumparaturi. Concret, este esential sa iti impui niste limite de ordin financiar prin care sa te asiguri ca nu ajungi sa cheltui mai mult decat iti poti permite de fapt si ca nu vei fi nevoit in cele din urma sa ceri ajutorul familiei tale sau prietenilor, indatorandu-te.

Cumpara doar produsele de care ai strict nevoie

Cu siguranta reducerile sunt tentante si foarte irezistibile, nimeni nu poate contesta asta. Cu toate acestea, trebuie sa faci in asa fel incat sa nu cazi in capcana reducerilor doar de dragul de a cumpara ceva, ajungand sa comanzi pana si produse de care nici macar nu ai auzit vreodata sau de care chiar nu aveai nevoie, doar pentru ca reducerile mari le recomanda. Incearca pe cat posibil sa realizezi de la bun inceput o lista de cumparaturi in care sa iti notezi strict produsele de care ai nevoie cu adevarat si pe care vrei sa le cumperi mai ieftin, daca ofertele de pret o permit.  

Alege un imprumut rapid de la Smile Credit

In cazul in care tocmai ai realizat ca ai nevoie de mult mai multe produse decat ai planificat initial si ca acestea sunt disponibile la super reduceri, insa suma de bani ramasa nu iti permite sa mai cumperi nimic in plus, opteaza pentru un imprumut pana la salariu de la Smile Credit, care te va ajuta sa te bucuri pe deplin de Marea Vineri a Reducerilor. Prin intermediul unui astfel de imprumut, pe care il poti solicita online, simplu si rapid, scapi de grija banilor si elimini toate obstacolele de ordin financiar care te pot impiedica sa cumperi tot ceea ce iti doresti din magazinele fizice sau online ale retailerilor tai preferati.

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.