Sfaturi pentru a lucra eficient de acasa

Odata cu contextul pandemic actual, tot mai multe companii au adoptat maniera de lucru remote pentru angajatii lor. Insa chiar si atunci cand ai de indeplinit sarcinile de serviciu din spatiul si confortul casei tale, trebuie totusi sa tii cont de cateva aspecte foarte importante care te vor ajuta sa fii productiv si sa lucrezi eficient inclusiv in aceste conditii.

Stabileste clar o ora de inceput si o ora de inchidere

Incearca sa iti alegi propriul moment al zilei in care te simti cat mai productiv, dar nu lasa asta sa se transforme intr-un haos total, deoarece flexibilitatea pe care o presupune munca de acasa poate fi de cele mai multe ori si o capcana. Daca amani inceperea task-urilor pentru o ora cat mai tarzie, vei avea impresia in timp ca nu faci altceva decat sa muncesti continuu si risti sa apara o suprapunere foarte mare intre responsabilitatile de la job si cele de ordin casnic. Asadar, imagineaza-ti un program de lucru normal de 8 ore la birou sa zicem, si incearca sa aplici cu strictete acest program chiar si in cazul muncii de acasa, pentru a nu ajunge sa fii de-a dreptul epuizat la finalul zilei.

Nu-ti programa meeting-uri de la prima ora

Cu siguranta nu vrei sa fii luat prin surprindere de catre seful tau in timp ce inca esti in pijamale si cu ceasca de cafea in mana. Asadar, incearca pe cat posibil sa iti programezi intalnirile online cu echipa la o ora in care stii ca te-ai dezmeticit si poti gestiona cu brio o astfel de situatie.

Nu uita sa mananci sanatos

Mesele din timpului zilei sunt primordiale pentru functionarea optima a organismului nostru in timpul zilei. Astfel, chiar si in cazul unui job remote, este esential sa te hranesti si sa te hidratezi corect. Pentru a nu-ti da peste cap programul de lucru planificat, incearca sa iti pregatesti de seara niste gustari sau niste preparate pe care doar sa le pui pe masa, economisind timp pentru a doua zi.

Ai grija sa ai un mediu de lucru curat si organizat

Este foarte bine cunoscut faptul ca un mediu de lucru igienizat, aerisit si foarte bine organizat influenteaza foarte mult nivelul nostru de productivitate si de concentrare. Chiar daca munca de acasa poate parea tentanta si poti fi foarte ispitit de confortul canapelei din sufragerie care devine involuntar birou, incearca pe cat posibil sa iti amenajezi un mic spatiu discret, cu liniste si multa lumina, in care sa iti poti desfasura sarcinile de lucru in conditii optime, fara a te lasa prada somnului sau a altor distrageri din jur.

Include cel putin 30 de minute de miscare zilnic

Incearca sa fii cat mai responsabil cu timpul tau, fa-ti un program care sa includa si miscarea si nu te neglija. Chiar daca lucrezi de acasa, asta nu inseamna sa te izolezi cu totul in propriul spatiu. Minimum 30 de minute de miscare pe zi, in aer liber sau acasa, sunt absolut vitale pentru functionarea in conditii optime a organismului nostru, asigurandu-ne o stare fizica si psihica buna. Daca reusesti sa fii o persoana organizata, cu siguranta vei avea suficient timp, atat pentru job-ul tau, dar si pentru tine si pentru hobby-urile tale.

Asigura-te ca device-ul pe care lucrezi este unul performant

Pentru a avea acces la toate instrumentele necesare indeplinirii task-urilor intr-un mod eficace si pentru a ramane conectat mereu cu echipa ta, este ideal sa lucrezi de pe un device cat mai performant, care sa iti usureze munca. Insa daca nu esti cel mai fericit caz in acest sens si ai nevoie de un laptop sau un pc mai puternic, poti apela oricand la un imprumut rapid pana la salariu, cu ajutorul Smile Credit. Poti solicita orice suma intre 200 si 2000 de lei online, simplu si comod iar Smile Credit va veni in ajutorul tau pentru a putea sa iti faci munca de pe cele mai performante dispozitive de lucru.

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.